23 april - World Book and Copyright Day

Een symbolische datum voor de wereldliteratuur. In 1616, stierven op deze dag zowel Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega. Josep Pla (1897), Vladimir Nabokov (1899), Halldór Kiljan Laxness (1902), en Manuel Mejía Vallejo (1923) zijn op deze dag geboren. De UNESCO heeft deze dag in het leven geroepen om het lezen, publiceren en het beschermen van intellectueel eigendom te stimuleren door middel van auteursrecht. Op de unesco-site staat een mooie flash.

Een dagje stoeien met codes, tabellen, selecties en alles wat een ledensysteem zo leuk maar ook zo ingewikkeld maakt. Gelukkig in goed gezelschap, hier steek je nog wat van op!!
Sinds vanmiddag weet ik ook wat tokkies zijn... een "gesprek" met hen is wel zeer vermoeiend. Eigenlijk praat je dus zelf en proberen zij alles wat je zegt te verdraaien, anders uit te leggen en ondertussen iedereen behalve zichzelf de schuld te geven van wat er dan ook misgegaan zou kunnen zijn. Opvallend is ook dat de feiten in hun ogen steeds wijzigen... Maar een eenvoudige uitleg van de werkelijke gang van zaken wordt niet op prijs gesteld. Heb ik het zo goed begrepen?

Geen opmerkingen: