3 augustus - 20e Deventer Boekenmarkt

De NS adviseert met de trein te gaan, zou ik ook doen als treinen mijn core business was. Ze zetten extra lange treinen in... daar hebben wij weinig van gemerkt! We reden met de auto naar Apeldoorn en verder dus met de trein. Als we waren blijven zitten zouden we in Polen of zo zijn uitgekomen. Deventer is een prachtige stad, wat wij gezien hebben tenminste. Behalve boeken bekijken we ook de Penninckshoek, een gebouw dat er van buiten echt niet uitziet als een kerk. We zijn dan ook alleen geïnteresseerd in het gebouw zelf, de glas-in-loodramen en de houtsnijwerken. Een enthousiast verteller deelde ons mee dat hier alle concerten van de Kruidvatcd's worden opgenomen vanwege de mooie akoestiek van de kerk.


De bieb is een heel ander verhaal. Wat een onthaal! Lekkere lunch, toepasselijk tafelkleed en servetten gebruikt. Voor 4-12-jarigen is er een theater "De trommel vertelt" en even later komen we op de jeugdafdeling in het verhaal "De Rode Vogel" vertolkt door een mevrouw met een prachtige vertelstem en begeleid op viool. Prachtig! De bieb zelf mag dan oud zijn en de materialen niet altijd in de nieuwste kasten gepresenteerd worden (zeg maar gerust in superoude kasten), het is er gezellig en er hangt een gemoedelijke sfeer. Er is ook een theatertje waar je dvd's kunt kijken en in de kelder worden iedere vrijdag en zaterdag de afgeschreven materialen verkocht. We staan echt perplex. We hebben heel wat ideeën opgedaan!
Oeps, natuurlijk kwamen we voor "de boekenmarkt". We hebben echt niet alle 878 kramen bezocht. We zouden geen benen meer gehad hebben, de kramen staan over 6 kilometer opgesteld. Nog mooier: het enige wat we gekocht hebben was het Deventer Boekenmarktboekje en dat nog niet eens bij een kraam maar op het terras van mensen met wie we het tafeltje deelden toen we toch echt toe waren aan een kop koffie/thee.

Geen opmerkingen: