21 augustus - Mona Lisa gestolen uit Het Louvre

21 augustus 1911 is de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci opeens weg. Vicenzo Peruggia loopt deze namiddag door de zaal waar de Mona Lisa hangt. Er is geen suppoost te bekennen. Hij haalt snel het doek van de haken en wandelt rustig naar een trap waar hij het schilderij uit de lijst neemt. Met Mona vertrekt hij naar zijn hotelkamer. Er is geen argwaan omdat hij als huisschilder overal toegang heeft. Hij loopt tegen de lamp als hij haar 2 jaar later in Florence wil verkopen en wordt gearresteerd. Vanwege zijn patriottische motieven krijgt hij alleen een voorwaardelijke straf.

Na eerst een bijeenkomst over de invoering van de functiewaardering in de bieb rijd ik naar Ede voor een workshop MBTI. Dat gedeelte komt een volgende keer aan bod. We zijn met een klein groepje. Het was een zeer heftige workshop waarbij diep op je innerlijk werd ingegaan. Confronterend maar ook zéér leerzaam!
Daarna genieten Genieke en ik in het Pomphuis van een ongelooflijk lekker hoofdgerecht: kabeljauw met jakobsschelp en gambakrullen, daarbij nog wilde spinazie en groene asperges en daarbovenop een soort sponge van saffraan. Dit smaakte nou echt naar meer!! Dus hebben we daarna het voorgerecht genomen van gegrilde dorade waarbij een frisse salade, slierten courgette en komkommer en een overheerlijke pesto de schotel afmaakten. Echt een aanrader! En de volgorde was eigenlijk ook precies goed! De tuinverse bosbessen, aardbeien en frambozen smaakten ook opperbest...

Geen opmerkingen: