17 juni - droogte en woestijnvorming wordt tegengegaan

Gisteren heeft André de verbrande hekpanelen weggehaald en de rotzooi opgeruimd. Vandaag worden er al vast nieuwe palen gezet. Toen hij achter de skip ging kijken of er hout zou zijn bleek er een complete fence te staan. Weliswaar met een stalen frame eraan (het was ooit als garagedeur gebruikt) maar nog in perfecte staat. Dus frame eraf geschroefd (door André natuurlijk) en het eerste nieuwe hekwerk staat er al weer.
Ondertussen ben ik gaan kijken waarom het nieuwe modem niet wilde werken. Nou gewoon omdat men mij een oud modem had verkocht. Tja. De verkoper had er dan ook inderdaad niet zo veel verstand van, maar dat bleek dus allemaal achteraf. Dus teruggebracht en bij 3G een nieuwe gekocht. Pre-paid modem. En het werkt. Het werkt zo goed dat ik al weer een nieuwe vlucht geboekt heb.
Aan het eind van de middag in een snel tempo naar Kevin en Maureen terug om het warm gehouden (?) eten te nuttigen. Snel betekent een gemiddelde snelheid van 15 km per uur. Spits op Dublins rondweg. Héél normaal verschijnsel. Die weg ligt er nog niet zo heel erg lang maar moet dus nu al weer verbreed worden. En dus is de maximum snelheid 60 km per uur. En als het mogelijk is rijdt iedereen dan toch nog 120. Maar vooral in spitstijd is het dus echt hopeloos. Vooral als er dan ook nog een aanrijding is gebeurd, nét na een invoegstrook zodat én de invoegers én de "normale" rijders over één baan moeten.
Het eten was superlekker, goed gaar ;-) en de ambiance zoals gewoonlijk perfect. Wat is het toch jammer dat we zo ver uit elkaar wonen. Maar dat maakt onze etentjes wel net zo leuk iedere keer.
Zo vol lof als ik 's middags was over het snelle internet, zo teleurgesteld ben ik tegen middernacht: er komt geen contact met de buitenwereld :-(

Geen opmerkingen: