dat zit wel snor


Sinds 10 jaar mogen medewerkers van Disneyland een snor dragen. Een baard is nog steeds niet toegestaan. De eerste 43 jaar van dit imperium werd je nog ontslagen wegens gezichtsbeharing. Zelfs Boris Boef, het eerste typetje dat Walt Disney creëerde (1925), had duidelijke gezichtsbeharing. Maar Mickey Mouse met baard of snor? Donald Duck? Goofy? Niet echt denkbaar.
Maar dan stuit ik op een nieuwsbericht van ROC West-Brabant Kellebeekcollege: Recent bezocht een afvaardiging van Kellebeek College Disneyland om hierover eerste afspraken te maken. Unitdirecteur Peter Lauwen: “Disneyland Resort Paris leidt onze grimeurs als het ware mee op. Op deze locatie wordt backstage, in het hart van de parades en de shows, een compleet pakket aangeboden van grime werkzaamheden, zoals het knopen van baarden en snorren, maar ook special effects make-up als neuzen, oren en kinnen maken. Kortom, precies de vakgebieden waar we onze grimeurs voor opleiden! Eind augustus vertrekken de eerste enthousiaste leerlingen met bestemming Parijs.”
Er is dus een verschil tussen Disneyland Parijs en Disneyland in California of Florida... Zijn het de Amerikanen? Ik weet het niet. Maar ik hoef het dan ook niet te weten. Ik heb geen snor, of baard.

Rustig, gezellig dagje in Amsterdam doorgebracht. De heenweg over de A2 gereden. Dan weet je ook weer waarom je dat nooit doet... dus de terugweg weer gewoon via Rotterdam. Het voordeel van niet zelf terugrijden:

Geen opmerkingen: