Von Münchhausen

Onwaarachtige sterke verhalen over de veldslag van het Russische leger tegen de Turken. Waarom? Puur om aandacht te krijgen. Midden in de winter reist Baron Karl Friedrich Hieronymus Freiherr von Münchhausen naar Rusland. In de 18e eeuw is een paard een normaal vervoermiddel. Hij is moe en gaat in de sneeuw slapen. De volgende morgen wordt hij wakker op een kerkhof. 's Nachts heeft het gedooid. Zijn paard blijkt aan de kerktoren te hangen. Snel schiet hij de teugels los en het paard komt netjes op zijn benen terecht. Ze reizen verder. Onderweg lukt het hem ook nog aan een hongerige wolf te ontsnappen. bron
De dodenrit van drs P. zou op zijn verhalen gebaseerd zijn.
Achteraf kreeg hij nog meer aandacht dan hij verwachtte: er worden twee geestesziektes naar hem vernoemd. Wanneer iemand lijdt aan Münchhausen by proxy brengt hij dusdanig letsel aan een ander toe (vaak ook meerdere keren) waardoor hijzelf wel aandacht móet krijgen omdat hij zo zielig is.
Bij het Münchhausensyndroom verwondt iemand zichzelf enkel en alleen om aandacht te krijgen.

Er ligt weer voldoende werk klaar maar om half 1 gaan de deuren dan toch weer open. De klanten mogen het eerste deel van de herinrichting bewonderen. Helaas laat het tweede (en mooiste) deel nog even op zich wachten.

Geen opmerkingen: