Justus van Effen

In 1684 werd Justus geboren. In 1731 richtte hij het weekblad Hollandsche Spectator op. Glashelder en moraliserend schrijft hij over de schoonmaakwoede van de Nederlandse huisvrouw en gaat de strijd aan tegen het overmatig eten en drinken. Hij bekritiseert het overdreven purisme. Maar ook het chauvinisme en bekrompen provincialisme moeten het ontgelden. In duidelijke spreektaal schrijft hij menige kronkel (ook al noemden ze dat toen nog cursiefjes).

De inhoud van de wasmand ligt nu -eindelijk- gestreken (!) op de planken en hangend aan de roede, kledingkasten hebben wij nooit gehad. We zijn op zoek naar een speciale lamp. Hij moet groot zijn en het licht moet niet in je postzegel schijnen. En het liefst ook niet alledaags. Dus krijgt A straks de keuze uit een van de volgende mogelijkheden (uiteraard zonder bijbehorende prijsopgave) ;-)

Het is geloof ik wel duidelijk dat ik maar op één site gezocht heb. Eigenlijk wilde ik de Trama van Luceplan maar ik vond de bijbehorende radiumlamp van 300W niet aantrekkelijk.

Geen opmerkingen: