Brendan Behan

Een inspirerend man. Anti-Brits tot in z'n tenen. Zijn leven in de diverse gevangenissen inspireren hem tot vele boeken, toneelstukken en gedichten. The Auld Triangle is wel het meest bekende lied waarin hij de squealing mice van zijn cel bezingt (hoewel sommigen beweren dat het nummer door zijn broer Dominic geschreven zou zijn). Borstal Boy is een autobiografische roman over zijn leven in deze Engelse jeugdgevangenis. Zijn roemruchte dronken optredens zijn nu nog steeds befaamd. Niet geheel buiten verwachting overleed hij uiteindelijk aan zijn drankzucht.
Quote: The most important things to do in the world are to get something to eat, something to drink and somebody to love you.
Met dank aan Sarah Danes Jarrett:

Het was toch echt de bedoeling dat ik vandaag een heel stuk voor de accountant kon voorbereiden. Uiteindelijk kwam ik zelfs ver na werktijd thuis. Maar hier heb ik nog wel enkele dagen voor nodig. Zeker als je ieder moment "gestoord" wordt. Kweettut, ben al gestoord, kan ik niet meer worden. Die nieuwe douche... is super!!

Geen opmerkingen: