29 januari - I don't like Mondays

Omdat ze niet van maandagen houdt schiet de 16-jarige Brenda Spencer in 1979 de directeur en de conciërge van een basisschool tegenover haar huis dood. Ze verwondt 8 scholieren en een politieman. Sinds ze vastzit is ze 3x voor vervroegde vrijlating voorgedragen. Dat is iedere keer afgewezen. De eerstvolgende keer dat ze hiervoor in aanmerking kan komen is dit jaar. Ze had het geweer gekregen als kerstcadeautje... Tot nu toe heeft ze nog geen spijt betoond...

Vandaag is het ook Gedichtendag. Bij ons zijn er 2 workshops stapeldichten. Leg enkele boeken op elkaar en zie wat de titels als gedicht opleveren. Van die boektitels wordt dan een foto gemaakt. Ik heb heel even gekeken. Er zaten echt heel erg leuke bij! En als ik gewoon kijk wat er nu toevallig op elkaar ligt op de hoek van de bank:
De ongewone lezer
Het land van aankomst
Mexico
Nachtzuster
En dan echt ook nog op deze volgorde. Schrijvers zijn resp. Alan Bennett, Paul Scheffer, reisgids zonder schrijvers? en Unni Lindell. Mijn camera is uitgeleend aan de bieb, anders had ik er wel een foto van geplaatst. Het mooiste zin natuurlijk gedichten van heel veel boeken op elkaar.

Geen opmerkingen: