23 januari - bh-verbranding door en bij Dolle Mina

In 1970 worden, in navolging van de corsettenverbranding, bij het standbeeld van Dolle Mina massaal bh's verbrand. De naam Dolle Mina, bedacht door Selma Leydesdorff, is ontleend aan de bijnaam van de vrouwenstrijdster Wilhelmina Drucker (1847-1925) 'IJzeren Mina'. Wilhelmina Drucker streefde ook toen al naar de bevrijding van de vrouw in een socialistisch perspectief, net als de Dolle Mina.
Deze foto heeft niets met de bh-verbranding te maken, maar de bh-girls vond ik wel een mooie foto.

Het giet. Dit is geen regenen, zelfs op dat superkleine stukje ben ik kletsnat. Weer heel wat administratie verwerkt. Toen eindelijk de belastingaangifte klaar was even keihard Amy MacDonald laten zingen. Wel jammer dat ik daarna heel wat administratie ontdekte op plekken waar die nooit opgeborgen had mogen worden. Geen wonder dat er aanmaningen komen als ik nooit de facturen onder ogen krijg. Neem nooit een abonnement op Landleven. Als je niet tijdig betaalt komt er gewoon 8,50 administratiekosten bij! Mooi dat ik die niet ga voldoen natuurlijk. Oxxio is ook zo'n goede firma. Komt met een afrekening van ruim 6000 euro terwijl we al sinds 2004 geen klant meer zijn!
De kapotte telefoon is vervangen door een iets simpeler model dan mijn oorspronkelijk plan. Ik was toch echt niet van plan 600 euro neer te leggen! Dan maar 11 maanden wachten op een mooi nieuw toestelletje.

Geen opmerkingen: