30 januari - Oliver Cromwell postuum geëxecuteerd

In 1649 wordt koning Charles I onthoofd, de opdrachtgever is Oliver Cromwell. Op de dag af 12 jaar later wordt het lijk van Oliver Cromwell opgegraven en wordt hij alsnog postuum geëxecuteerd. Zijn hoofd wordt bij Westminster Abbey op een paal gezet (het is inmiddels verwijderd).
Na de onthoofding van Charles I werd Cromwell het staatshoofd van het Engelse Gemenebest tot 1653. Toen het parlement het vertrouwen in hem opzegde (zijn begroting was buitensporig hoog) pleegde Cromwell een staatsgreep en werd dictator van Engeland. In 1657 werd hem toch nog de kroon van Engeland aangeboden. Hij twijfelde, hij had zelf het koningschap juist afgeschaft. In plaats van koning werd hij toen maar Lord Protector. Cromwell stierf op 3 september 1658.

Alle foto's van de stapelgedichten moesten nog van de camera's gehaald worden. Door contactafdrukken te gebruiken worden uit de enorme brij (het zijn er slechts zo'n 180) de leukste foto's uitgezocht. Dan nog een printer voor André gehaald. Dixons geeft 10% extra op iris-cheques (tot eind januari) en dat betekent dat ik dus nog 2 dagen heb om een leuke printer te vinden. Voortaan kan hij boven ook scannen en kopiëren. En printen ;-)
Het Zwartberg plan uitgelezen... amai, leuke misdaadlectuur!

Geen opmerkingen: