28 januari - IJsland legaliseert abortus (1935!)

In bepaalde gevallen legaliseert IJsland als eerste land ter wereld abortus.
Al vanaf de Oudheid is het bekend dat sommige vrouwen een zwangerschap probeerden af te breken en dat dit niet toegestaan was. Al in de eed van Hippocrates (die omstreeks 400 v.Chr. leefde) wordt abortus genoemd. Artsen die de eed aflegden zegden toe nooit een miskraam op te zullen wekken. Ook in die tijd was het dus al bekend hoe men abortus kon plegen. Nog steeds is abortus het meest gedebatteerde, maar ook meest controversiële en betwiste onderwerp in de wereld.

Vanmorgen weer krabben! Gelukkig zat het ijs alleen op de voorruit. Met de fiets naar Ossendrecht. De fietsenmaker mag er een nieuwe achterband om leggen en een algehele controle uitvoeren. Dan het afscheid van collega Nelly. Zij gaat verdiend van haar pré-pensioen genieten. Ze werkt al vanaf haar 14e!
's Middags gaan we eerst de inentingen voor Mexico halen. In iedere bovenarm één. Beetje lastig dat mijn rechterarm nu niet zoveel zin in bewegen heeft. Zal morgen vast wel weer over zijn. En dan ga ik eindelijk op zoek naar een hotel! Er is genoeg keus. En we hoeven niet per se naar het Ritz... Daarbij ik neem aan dat de taxichauffeur ons er wel heen zal weten te brengen?!

Geen opmerkingen: