1 januari - Financiële rampendag

Als eerste wil ik iedereen leuke paasdagen wensen, een goede vrijdag (sorry, dat is pas morgen? maar dat moet toch kunnen?), een knalverjaardag (ik doe niet aan goede voornemens dus blijven die verjaarskaarten...), geniet van je vakantie, wij doen het ook. Nu moet ik snel verder voor ze het alzheimerinstituut weer dichtgooien! Happie 1968!


Op 1 januari 1941 wordt de radiobelasting ingevoerd, 1 januari 1957 is de aow een feit (hoe lang nog?), 1 januari 1969 wordt de btw ingevoerd en op 1 januari 2002 nemen we afscheid van het guldentijdperk.
Verder ben je vanaf 1 januari 1906 verplicht een rijbewijs te hebben als je een motorvoertuig wilt besturen in Nederland en moeten alle fietswielen sinds 1 januari 1987 voorzien zijn van cirkelvormige zijreflectoren. Ook zijn er sinds 1 januari 1968 kleurentelevisie-uitzendingen.

Een echte rustdag. Het knalt zelfs niet meer vandaag! Dat is andere jaren wel eens anders geweest. De gang en één deur van het huurhuis zijn nu helemaal naar wens geschilderd. Bij ons staat de enig overgebleven bank nu aan de andere kant van de kamer. Ik heb maar 5 verschillende plekken uitgeprobeerd. Kreeg er een lamme arm van!

Geen opmerkingen: