15 december - Naturalisatiedag

Gemeenten overhandigen op naturalisatiedag het Nederlandse paspoort aan burgers die hun inburgeringsexamen met succes hebben afgelegd. En supernederlands: tijdens dit "feestje", dat je dan ook nog verplicht moet bijwonen, krijg je dan ook nog te horen dat naturalisatie niet vrijblijvend is en wordt je nog even op de rechten en plichten van het Nederlanderschap gewezen.

Vanmorgen eerst even naar Oosterhout. Daar worden de boeken, cd's, dvd's en alles wat je verder als bieb uitleent nu voorzien van een rfid-chip. Bij de boeken is dit al sinds 2003 bij levering aangebracht. De andere materialen moet je zelf stickeren. Met deze chips kunnen we straks selfservice invoeren. Het is heel verhelderend om te zien hoe het ingevoerd wordt. Ieder boek wordt uit de kast gehaald en apart gekoppeld. Je merkt meteen of er al een chip in zit of niet, dat is wel handig. Geen chip? Plakken! Jan neemt ons ook even mee naar een andere vestiging die al overgestapt is zodat we het ook in de praktijk kunnen zien. Wow, wat een bieb. Het meubilair is echt helemaal te gek!
Op de terugweg even bij Marskramer binnen gewipt. Heerlijk zo'n bieb die midden in een winkelcentrum ligt. Een snoer sneeuwmannetjes op batterijen (die is nu vastgeplakt tegen de trapleuning bij kantoor), een slinger zwarte engeltjes en nog een met zwarte rendieren hangen ook op kantoor. En ik moest nog even bij Ikea zijn om een ladeblok te kopen. Oeps, daar hebben ze toch ook hele geinige winterversiering... en omdat ik daarvan nooit genoeg heb...

Geen opmerkingen: