4 november - Kunstbeen krijgt octrooi

In 1846 krijgt Benjamin Palmer octrooi op het kunstbeen. Voor die tijd kreeg men een houten poot. Tegenwoordig hoef je niet eens meer in de gaten te hebben dat iemand een prothese heeft, de mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk.

Vanmorgen eerst een les voor groep 7 bijgewoond die door de Suikerunie werd gegeven in de bibliotheek. Nadat ze eerst hadden uitgelegd hoe je van suikerbieten suiker maakt (hartstikke leerzaam!) kregen de leerlingen een film te zien en daarna gingen ze zelf aan de slag. Van de suikerbiet waren al reepjes gesneden. Deze werden gekookt en daarna uit het water gezeefd. Dat suikerwater werd vervolgens ingedikt door het nogmaals te koken. Verder konden ze niet gaan want om nou centrifuges en dergelijke mee te nemen? Nog een leuke proef: hoeveel suiker kun je oplossen in een half litertje water van 18C? De meester wist het antwoord op geen stukken na! Het was echt een leuke ochtend.
Daarna bij Ikea een kast opgehaald voor de bieb. Wel zwaar, gelukkig helpt een andere klant om die pakken in de auto te zetten (er is geen medewerker te bekennen). Toon brengt alles naar boven en Patricia en ik zetten hem meteen in elkaar. Gezellig! Wie zegt dat werken in de bieb steeds hetzelfde is? Vandaag was er genoeg afwisseling!

Geen opmerkingen: