21 november - Kernwapens de wereld uit!

Minstens 300.000 mensen komen in 1981 in Amsterdam bijeen om te protesteren tegen het voornemen van de Nederlandse regering om in Nederland kernwapens te plaatsen. Wim Kok (toen nog vakbondsleider) besluit zijn toespraak:
"Kernbewapening is geen modernisering maar idiotisering van de wereldsamenleving. Het is onduldbaar dat onbeschrijfelijk grote bedragen worden uitgegeven aan de verfijning en de vervolmaking van het meest ingenieuze wapentuig dat met één druk op de knop alle leven van mens en dier kan vernietigen en dat er tegelijkertijd zoveel miljoenen mensen letterlijk dood gaan van de honger. In ons belang en dat van onze kinderen en kleinkinderen voor wie we een leefbare wereld willen achterlaten zeg ik: "Vooruit met de strijd voor de vrede! Weg met de oorlogsdreiging, weg met de atoomwapens!"

Ik was even vergeten dat ik naar het theater moest vanavond. Zelfs een theaterplusspektakel, al heb ik van dat laatste niet veel meegekregen. Het was een Celtic Super Night en de artiesten waren écht super!! Subliem spel. Dit was een hele avond echt genieten...

Geen opmerkingen: