Wong Tai Sin

Zaterdagmorgen... heel Hong Kong is uitgelopen! Het is enorm druk in de bussen en de trein. En toch willen we naar de tempel. Een tempel is een rustplaats... jaja, behalve op zaterdag dan toch! Overigens ook niet op andere dagen van de week maar dat horen we later pas. Eerst de bus naar de MTR - metro zonder klinkers? Nu heb ik nog geen haringen gezien in HK maar die metro spande de kroon. Haringen in een tonnetje. Iedereen is op pad. We moeten ook nog overstappen, wel handig: gewoon naar de andere kant van het perron en de volgende trein staat al bijna klaar. Deze tempel is zo beroemd dat hij een eigen metrostation heeft. Aanbidden doe je met bloemen en fruit maar vooral met veel wierook. Dit is de fortuneteller's tempel. Je kunt ook een vraag in gedachten houden, een potje met bamboestrookjes schudden tot er één uitvalt en met dat nummer jouw antwoord gaan opzoeken. Wel geinig (oeps, dat bedoelden ze er vast niet mee), zeker als je vergeet te kijken wat jouw nummer betekende... Er is ook een walled garden of nine dragons, gelukkig geen draken gezien. Wel een enorme hoeveelheid schildpadden in alle soorten en maten. De tuin zelf is trouwens wel wat rustiger, hier geen aanbiddingen met veel vertoon.
Buiten de tempel is een overdekte gang vol met waarzeggertentjes. Ze lezen er je hand en hoofd, zelfs in zeer gebrekkig engels. Met een gemiddelde van 250 blogs per jaar kan ik er nog zo'n 10.000 schrijven :D




's Avonds is er een feestje georganiseerd bij Keiko en Kees. Van speenvarken tot inktvis... heerlijk en gezellig!! En ik ga nog eens overdag terug om het uitzicht vanaf hun terras te bewonderen.

Geen opmerkingen: