nog meer voetenwerk

Hong Kong is gebouwd op bergen. Dus is iedere stap die je zet óf omhoog óf omlaag. En dat begint al iedere morgen met deze straat.

Met andere woorden: mijn voeten willen niet meer, mijn kuiten nog minder. Dus stappen we op de tram en rijden tot het eindpunt, daar even rondkijken, volgende tram instappen, door tot eindpunt, even rondkijken... etcetera. Goed plan?!! Zeker als je bedenkt dat die tram dus 2 verdiepingen heeft en je bovenin raampjes open kunt zetten en dus kunt genieten van een prachtig uitzicht!

Er bestaat natuurlijk ook zoiets als een sight-seeing-bus maar wij bekijken het liever op deze manier. Bedenk daarbij dat de tram 2 dollar kost, ongeacht de lengte van de rit. En 2 dollar komt overeen met 20 eurocent... Eerst rijden we naar Causeway Bay. We "lunchen" in de Regal, ijs voldoet ook als lunch ;-)

Dan proberen we een tempel te vinden maar belanden in de bibliotheek. Helaas mag er absoluut niet gefotografeerd worden. En dat terwijl het zo'n verschrikkelijk mooi gebouw is. Het engels van de chinezen is zo goed dat ze alleen vrolijk glimlachend "nee" weten te verkopen, een reden kunnen/willen ze niet geven.



Die tempel wordt wel heel erg steil lopen dus pikken we de volgende tram naar North Point. Vlak voor het eindpunt blijkt dat we door een gezellige straatmarkt rijden. Dit is nog veel leuker dan over die markt slenteren! De "permanente" daken fascineren.

Wanneer we toch maar weer op huis aangaan is het maar een kleine uitstap naar de 55e verdieping van de 2IFC waar een tentoonstelling over het monetaire stelsel is. Maar veel leuker en mooier... een grandioos uitzicht over Hong Kong zelf! Op de foto is ook het gebouw van de 1000 arseholes te zien.

Vervolgens kunnen we de bushalte niet vinden... Dat wordt 3 kwartier wachten in de rij voor een taxistandplaats. Gauw omkleden en dan naar de FCC om familie en vrienden te ontmoeten voor de vrijdagavondborrel. Ergens na middernacht vinden we toch nog ons bed, bekaf maar wel weer een leuke dag gehad!

Geen opmerkingen: