Kaka Point

Doel: Dunedin. Vanaf Fortrose gingen we de witte weggetjes volgen. We hebben een map van de "Catlins Highway" met alle bezienswaardigheden erop vermeld. Wat "Highway" inhoudt? Misschien hoge weg? In ieder geval kun je deze kustweg nou niet bepaald een hoofdweg noemen. Of misschien ook wel, bij gebrek aan beter ;-)
Bij Waipapa Point vinden we geen zeeleeuwen en ook het wrak van het schip dat in 1881 is vergaan komt niet even boven het wateroppervlak uit. Maar de vuurtoren is voorzien van zonnepanelen. En ik vind mijn eerste echte paua! En dan nog niet eens een kleintje ook. A vindt enkele mooie pauasnippers. We vinden nog wel andere aparte schelpdelen. Iemand heeft een plastic ijsbakje achtergelaten, handig voor onze schelpen en het ligt meteen niet meer het strand te vervuilen.

Van Waipapa gaan we naar Slope Point, het meest zuidelijke punt van het Zuidereiland. Nu zijn we dus op de uiterste punten van Nieuw Zeeland geweest. In het noorden stond er een fikse wind, we waaiden bijna van de weg af (en dat is beslist niet overdreven). Hier in het zuiden schijnt de zon volop, er staat wel een klein beetje wind maar dat lijkt me wel normaal aan de kust. Is ook lekker anders brandt je meteen weg. Om het zuidelijkste punt te bereiken loop je door een weiland, er is geen pad uitgezet (of je moet de hekken als pad beschouwen). De vuurtoren ziet eruit als een benzinetank.


De weg is inmiddels overgegaan van asfalt naar grind en dat voor minstens 14 kilometer. Die je ook weer terug moet rijden, er zijn geen afslagen naar andere plekjes. In Waikawa blijkt inderdaad alleen een museum te liggen dat tegelijkertijd dienst doet als informatiepunt en vismogelijkheid. We hadden wat anders op het menu staan dus rijden we door naar Niagara. De Falls worden op de map al met een big smilie aangegeven, ze blijken nog geen 20 cm hoog te zijn. De kathedraalgrotten zijn alleen bij laag water te bereiken en om nou 6 uur te wachten... We vervolgen de weg en genieten volop van de uitzichten.


We komen toch echt niet verder dan KakaPoint. En dat is bepaald geen straf, het is hier prachtig! Weer overnachten we in de middle of nowhere. Er staan hier 2 cabins, verder zijn er nog wat kampeermogelijkheden, maar we zijn de tent vergeten :) Geen internet. Misschien morgen weer? Voor een overnachting van NZD 48 (omgerekend € 26,66) gaan we niet moeilijk doen.

Geen opmerkingen: