太平山頂 - The Peak

's Morgens eerst even de koffers inpakken en dan nog naar een markt waar ze zijde verkopen. Dat doen ze natuurlijk op veel meer plekken maar hier heb je een hele verdieping (het gebouw heet Western Market, een binnenmarkt eigenlijk) met allerlei stoffen. Eerst die steilste straat weer afdalen, over 2 jaar ligt hier een escalator, maar of die dan ook naar beneden gaat? En naar beneden lopen is nog niet zo erg, al denken je kuiten daar anders over. Onderaan nemen we de tram. Zouden ze in Nederland wat van kunnen leren. Ieder ritje kost 2 dollar, nog geen 20 eurocent dus! We kiezen enkele mooie kleuren uit en gaan dan dezelfde weg weer terug. Al doen we daar wel wat langer over want die steilste straat weer opklimmen... ik zou hier kilo's moeten afvallen!
We gaan met z'n 3-en genieten van dim sum, inclusief de pens. Jammer genoeg worden we in een kleinere ruimte weggezet, de grote zaal is echt subliem in lunchtijd! Maar onze oren zijn vast wel tevreden, Chinezen kunnen heel wat herrie produceren en zeker tijdens een maaltijd! We gaan de koffers ophalen en inchecken en dan door naar The Peak, met 552 meter het hoogste punt van het eiland. Het is helaas al weer een beetje heiig, maar niettemin is het uitzicht formidabel!

's Avonds gaan we met de familie uit eten. Het is nog prachtig weer dus lekker gezellig buiten zitten, omringd door de markt. Er staat al gauw een gezellige pot op tafel met schapenvlees. De vis wordt uit het aquarium gevist en klaargemaakt. Bij kippenpoten denk je in Nederland aan een stuk vlees, in Hong Kong krijg je juist de poten geserveerd, het loopwerk dus.



We besluiten de avond met een afzakkertje... maar de wekker is wel gezet op kwart over 5!

Geen opmerkingen: