Te Anau Downs

Puur toeval: we vinden de verkorte weg van Wanaka naar Queenstown. Geen State Highway maar een kronkelweg door de bergen die pas sinds 2000 geplaveid is. Prachtige uitzichten, haarspeldbochten tot in de vallei. Boven op de berg is het flink koud, er staat een keiharde wind. Sommige stukken zijn heel erg kaal, andere harstikke groen.



Nog even op bezoek in Arrowtown. Jammer dat de meeste galerieën van 4 jaar geleden nu weg zijn, er zaten enkele hele goeie bij!

We slaan Queenstown over en rijden door. In Kingston (dat we nog kennen van een stoomtrein) komen we langs de bieb. Een kleiner gebouw heb ik daarvoor nog niet gezien. Hij is helaas gesloten. Maar ze hebben wel een boekenbrievenbus!


Het land stikt ook van de memorials. Soms gewoon een steen met ene plakkaat erop. "Historic site" is ook zoiets. Je leert al snel níet af te slaan. Scenic reserves kunnen daarentegen soms hele mooie stukken landschap zijn. Zo loop ik in de motregen door een reservaat met lage bossages. Mooi!

Op de (mot)regen na is het trouwens prachtig weer. Meer dan een T-shirt heb je niet nodig! Nou ja... tot we in de verte de regenwolken zien en we niet lang daarna er midden tussenin rijden. Omdat we ruim op tijd in Te Anau zijn besluiten we nog een stukje door te rijden. Bij Te Anau Downs is een motel/backpackerslodge. We zijn de enige gasten! Wat een rust, heerlijk!

Geen opmerkingen: