Kabels en Takaka

We zitten nu aan de Cable Bay, de afslag voor Hira en dan 8 kilometer slingeren waarvan deels langs de baai. Het is hier weer prachtig.
Vanmorgen zijn we eerst naar Takaka gereden, dwars door de wolken. Het uitzicht bij Hawkes Lookout was adembenemend, ook al was een deel in mist gehuld.
Takaka is een gezellig dorp, vol met kunstenaars die hier in de betaalbare tijd zijn neergestreken en vervolgens hun kunstwerken in winkeltjes en galerieën aan de toerist proberen te verkopen. Waarbij de een meer succes heeft dan de ander maar dat lijkt mij logisch. Eén winkel heeft verschillende soorten kunstvormen. De eigenaar maakt deze samen met zijn vrouw. Handzagen zijn verzaagd tot personen en dieren waarbij het handvat het hoofd moet voorstellen. Cirkelzaagbladen zijn schelpen geworden. Verder nog wat prachtige schilderijen en zilver/glaswerk. Het blijken Nederlanders te zijn die hier jaren geleden terecht zijn gekomen. Ernaast een zilversmidse die prachtige dingen maakt (er hangen er enkele van in (aan?) m'n oren).
We zouden wel door kunnen rijden naar Collingwood maar het weer werkt niet echt mee dus rijden we terug. Het was leuk geweest als er een weg door het Abel Tasmanpark liep, je kunt het wel doorsteken maar dan te voet... en daar loop je wel een dagje op. Nelson is te groot, we hebben duidelijk geen zin in grotere steden dan Christchurch. Misschien vinden we nog wat voor Havelock... en zo belanden we dus hier. Omdat ik de borden weer eens niet goed lees rijden we eerst nog Maori Pa Road op. Oeps, dat is gewoon een enorme grindweg waar je eigenlijk helemaal niet op wilt rijden. En als we dan eindelijk bij de eerste huizen aankomen geloven we er niks meer van dat hier een overnachtingsmogelijkheid zou zijn. Er komt net iemand zijn post ophalen en hij wijst ons gauw de juiste weg. Het "park" is weer heerlijk kleinschalig. Er is één cabin en de rest zijn camper- en/of tentplaatsen. Hebben wij even geluk dat de cabin nog niet bezet is! Het is nog vroeg in het seizoen, er staat één omgebouwde bus en één tent. Later komt er nog één camper bij. In Hira halen we even wat te eten op en dan lopen we nog even naar het uitkijkpunt - wel hoog!! - en genieten van Cable Bay!

Geen opmerkingen: