chch

Terug naar Chch. Maar eerst even kijken of Mt Cook haalbaar is. Dat wordt dus verplicht terugkomen, voor deze berg heb je minimaal 2 dagen nodig. Lake Pukaki is staalblauw, zwembladblauw. Heeft iets te maken met mineralen en de zon die erop weerkaatst.
De weg die we volgen gaat naar het noordelijke meer, de pijpen in de grond zorgen voor weer een waterkrachtcentrale. We gaan naar een zalmkwekerij, eentje die de zalm in het kanaal kweekt. Er zwemmen slechts 300.000 zalmen in de verschillende bakken. We volgen een self-guided tour, je krijgt een duidelijke uitleg op papier en een bakje visvoer (lijkt aardig op varkenskorrels maar schijnt speciaal voor deze zalm te zijn).
We nemen de Scenic Route verder terug. Weinig scenic, eerder een doodsaaie lange rechte weg. De SH1 was waarschijnlijk afwisselender geweest, die gaat tenminste nog door de dorpjes heen. De natuur was natuurlijk wel mooi, maar we houden toch ook van afwisseling.

Omdat we enkele dagen in Chch verblijven -en we niet veel meer doen dan shoppen en een bowls-match bijwonen- komen de updates weer na vertrek uit dit -op dit moment zéér regenachtig- stadje.

Geen opmerkingen: