Invercargill

Vandaag rijden we naar Invercargill. De wolken hangen zo laag dat je eerst een stuk berg ziet, vervolgens de wolken en dan het andere stuk berg. Liefst in de kleuren groen-wit-bruin met een laagje poedersuiker. Fascinerend!



In Tuatapere -een reeks huizen en 2 winkeltjes die beide geen kruidenierswaren verkopen- drinken we koffie in een museumshop. En wat voor een museum! De mooiste dingen uit grootmoeders tijd zijn hier verzameld en op een prachtige manier tentoongesteld. Zelfs de bruidsjurk van haar grootmoeder -en de bijbehorende documenterende foto-, het eerste en laatste model Shackleton hout/kolenfornuis...
Zoals mevrouw zelf al zegt: iedere Nederlander haalt hier zijn of haar hart op. Je bent gewoon in het openluchtmuseum of in een van die andere toonkamers waar onze plaatselijke musea zo graag mee gevuld worden. Dan steken er nog even 550 koeien de weg over. Daar blijf je wel even voor wachten.

Riverton is de volgende stopplaats. Enkele hele mooie galerieën en een perfect eethuisje! Ga lamsalade eten bij Mrs Clark's! Eigenlijk willen we naar Bluff maar daar is dus echt helemaal niks te beleven! Dus terug naar Invercargill en luxe overnachten bij Top Ten.

Geen opmerkingen: