van Kerikeri naar Orewa

Je komt hier wel prachtige plaatsnamen tegen! Haruru, waar een kleine waterval is en een chagrijnige vent die ons belet een park in te lopen zodat we een foto zouden kunnen maken. Dat park was alleen voor betalende gasten... maar enkele meters verder heb je een ander goed uitzicht op dezelfde waterval. We rijden verder via Paihia met een kleine uitstap naar Waitangi. Hier is het verdrag getekend waarin onder andere staat dat de Maori bepaalde rechten houden (en nog veel meer rechten verkwanselden, alleen staat dat natuurlijk niet op die gedenkpaal). Een memorial duidt de plaats aan. Verder naar Opua, Whangai bridge en Kawakawa. Onderweg komen we een prachtig moeras tegen, een van de vele drassige gebieden. Bomen in het water, onze voeten zakken in het zand.


In Tutukaka is een prachtig uitzichtpunt langs de weg geplaatst.

Whangarei is een redelijk grote plaats, vreemd dat daar nog geen britse naam voor gevonden is! Er ligt een prachtige waterval. Daarbij is die van Haruru een lachertje. Dit is mooi. Er is een wandeling uitgezet zodat je het water van allerlei kanten kunt bekijken. Wel wat klimwerk en bijbehorende steile afdalingen maar onderaan kun je uitpuffen... en genieten van de jonge eendjes.
De video is na een nacht opladen niet geüpload :( dus doe ik dat vanavond wel via youtube :) de foto is niet zo spectaculair, alhoewel?

Toch is dit ook wel een raar land hoor, je mag 100 rijden terwijl er net een haarspeldbocht aankomt en naast de "snelweg" plaatsen ze parkeervakken!

Orewa is een drukbezochte badplaats. En juist die hadden wij als eindbestemming gekozen. Maar toen wisten we dat drukbezochte nog niet. En ook niet dat we een cabin aan de weg toebedeeld zouden krijgen. Verder heeft deze cabin -bijna- alles wat je je maar wensen kunt, alleen de douche ontbreekt. We halen ingrediënten voor een mexicaanse kipmaaltijd en lopen langs het strand terug. Er staat een beetje tegenwind...

Geen opmerkingen: