Haast

We worden wakker... en de zon schijnt! Wat een uitzicht hebben we eigenlijk, gisteren zagen we echt alleen maar wolken.

We horen de eerste helikopters al rondcirkelen. We wilden eigenlijk met een klein vliegtuigje gaan. Dus boeken we dat meteen. Ze vertrekken vanaf 3 personen en we hebben ons nog niet vermenigvuldigd. Dan eerst maar een flink ontbijt nuttigen. Terug naar het boekingskantoor. Nope, er heeft zich nog niemand gemeld. Er komt iemand binnen en uiteraard probeer ik die meteen over te halen... no luck. We wandelen nog even naar het terras - wat de bovenkant van een brug blijkt te zijn. Verder mogen we ook niet lopen want na de brug is het glad, spiegelglad. Jammer dat we dus niks van de gletsjer gezien hebben. Wel door een mooi stuk bos gelopen. Bij het boekingskantoor heeft zich nog steeds niemand gemeld (iedereen wil met de helikopter?) en omdat we toch naar Haast moeten, ook al hebben we niet echt haast, rijden we toch maar door. Het ziet er niet naar uit dat er nog iemand komt. Even buiten het stadje kun je naar de gletsjer zelf rijden. Een (supersteile!) wandeling geeft je dan een mooi uitzicht.

Bij Fox glacier gaan we lunchen. Bah, wat een smoes gebruik ik, tuurlijk wil ik best weer wat eten maar hiervandaan kun je ook vliegen! Een vlucht over Frans Josef én Fox lijkt ons wel wat. Er komen nog 2 gasten en die willen wel een wat langere vlucht alleen... willen ze die pas om half 3. Geen idee waarom, gaan we ook niet vragen. Maar we besluiten wél om mee te gaan, en de verkoper is zelfs zo vriendelijk ons tegen het gereduceerde tarief mee te laten vliegen! En zo genieten we dus van een prachtige vlucht, de superzachte sneeuw boven op de gletsjer (daar zak je echt in weg!), grandioze uitzichten. Je hebt er op de grond geen idee van hoe dit er van bovenaf uitziet. Dit is echt mooi!!!







Stil rijden we verder naar Haast. Ondertussen verder genieten van het landschap...

Op een gegeven moment is er een wegomlegging. Er zijn wat rotsblokken naar beneden gedonderd. Nou niet bepaald van een grootte die je gewoon even aan de kant legt, de weg is helemaal geblokkeerd. De wolken komen ook weer naar beneden vliegen, soms zie je dus gewoon even niks. Deze mooie boom staat in Haast. Als we héél veel tijd zouden hebben gingen we wel een fotoboek van mooie bomen maken (en van mooie wolken, mooie bergen, mooie uitzichten...)

Geen opmerkingen: