Mitai

We sliepen in een prachtig verbouwd gastenverblijf. Over een klein jaartje zijn alle andere ruimten ook zo verbouwd en kunnen de gitaarbouwers hun tijdelijke woonruimte hier hebben. We wensen Miriam en Johan alle succes met dit project, een betere omgeving kun je niet hebben om een gitaar te bouwen. En een betere leermeester volgens ons ook niet want wat maakt Johan mooie instrumenten! Ik heb al aangegeven dat mijn atelier in Ierland een beetje klein is...











Van Cambridge naar Rotorua is maar een klein stukje. In de stromende regen komen we aan en duiken het museum, een oud badhuis, in.


Helaas wordt het weer er de rest van de dag niet veel beter op. Tijd voor wat cultuur dus! We schrijven ons in voor een ontmoeting in Mitai, een Maoridorp. In een grote zaal worden we ontvangen door de buschauffeur die ons ophaalde. Een komiek eerste klas. We lopen naar een stukje rivier waar Maori-warriors in een kano voorbij zullen komen. Achteraf horen we (van de leider van de groep) dat de gezichten beschilderd en niet getatoeëerd zijn. Je zult er maar eentje op straat tegenkomen :) Zijn capri-"broek" is echter wel volledig getatoeëerd... Na de boottocht worden we in een voorstelling geloodst. Enkele Maorirituelen en -dansen die echt het aanschouwen waard zijn! Als ze zingen vraag ik me wel eens af of ze er ineens niet meer bijkunnen en in een andere toonsoort overgaan of dat het nou echt zo hoort. Maar het geheel is leuk om meegemaakt te hebben! Als afsluiting krijgen we het resultaat van een hangi te verorberen. Aardappelen, zoete aardappelen, kip en lam uit de hangi en de nodige salades daarbij. Superlekker!!



Een avondwandeling door Rainbow Springs: tuatara (de laatste afstammeling van de dinosaurussen) en kiwi's, possums en morepork. In het water een paling die zo groot is dat ik hem zelfs niet meer in 't groen wil hebben. Rainbow Springs is een natuurpark, het lijkt dan wel alsof die kiwi daar "gewoon" maar loopt maar alles is zeer gecontroleerd en in kooien opgesloten.

Geen opmerkingen: