it's a bit...

Vandaag rijden we naar het noordelijkste puntje - Cape Reinga. Er zullen vast geografen zijn die dit punt willen betwisten maar dit is ons ver genoeg. Als je niet van bochtenwerk houdt moet je niet in Nieuw Zeeland gaan rijden. Genieten dus! En ook van de uitzichten, de natuur is hier zo divers, zo verschillend, zo mooi. Er staat een fikse wind (understatement, we waaien bijna van de weg af). Cape Reinga bestaat uit 2 parkeerplaatsen en een openbaar toiletgebouw. Verder is er een goed wandelpad aangelegd zodat je helemaal naar de vuurtoren kunt lopen. Maar je moet wel je autodeur vasthouden bij het uitstappen. De kans is anders groot dat je een engelse taxi overhoudt en dat tocht zo op de terugweg. En ik heb geen extra verzekering afgesloten. We waaien echt zowat omver maar wat is het uitzicht magnifiek!

Op de heenweg zijn we nergens gestopt, dat hebben we voor de terugweg bewaard. Er gaat maar één weg naar Cape Reinga dus je rijft vanzelf dezelfde weg terug. Geen punt, het is aan één stuk door genieten! Soms stoppen we na 50 meter al weer. Er zijn zoveel mooie plekjes. En met wind tegen gaat zelfs deze auto niet op topsnelheid - op sommige plaatsen mag je 100 kpu rijden, zelfs 30 is dan nog teveel :D


Houhora heeft een prachtige haven!

We willen uiteindelijk in Kerikeri overnachten dus nemen we vanaf Awanui weg 10. We passeren weer prachtplekken: Cable bay, Mangonui (een redelijk grote plaats), Kaeo en Waipapa.


In de zon, uit de wind is het heerlijk... en uit de regen helemaal. Maar we hebben eigenlijk wel enorm veel geluk: iedere keer als we even willen stoppen is het droog!
De uitbater van dit park is enkele keren in Nederland geweest. Niet in Amsterdam, gewoon in een klein plaatsje: Pieterburen. Hij blijkt dan ook een zeedierenkenner te zijn en heeft met Lenie 't Hart samengewerkt. Zo vertelde hij dat hij eens door haar gebeld werd omdat er walvissen aangespoeld waren op Ameland, verloren gezwommen door de Kanaaltunnel. Alleen zat hij op dat moment wel gewoon in NZ en even overkomen was toch niet zo evident.

Geen opmerkingen: