FJG

Daar zitten we dan in Frans Josef... het regent :( net als 4 jaar geleden. Er gaan geen helicopters de lucht in. Ze zouden ook alleen in de wolken vliegen. Daar reden we ook grotendeels in. We krijgen een discount voor de overkant van de gletsjer. En ondertussen lezen we dus dwarsliggers en e-books. Het stadje zelf telt 10 restaurants en 3 winkels (plus een kleine supermarkt). De seafood chowder smaakt perfect en is goed gevuld! De potato met cheddar en salmon valt ook in de smaak. Om ons heen zien we mensen een megahamburger eten... ieder zijn snaak!
Er zijn ook gloeiwormcottages. Lijkt me niet echt prettig slapen, hele tijd nachtlampjes aan. Ach, de was is ook weer gedaan en daar moet je toch ook tijd voor uittrekken? Op de vraag wanneer de regen stopt krijgen we als antwoord dat we nu eenmaal in het rainforestgebied zitten. In de winter schijn je hier hele mooie (koude!!) dagen te hebben. Moeten we dus toch nog een keer terug :)
Het is niet te doen om overal foto's van te maken. Je zou je een Japanner voelen die niets ziet en toch alles op foto heeft staan. Overigens zouden we vandaag met één foto kunnen volstaan: er zijn eigenlijk alleen wolken te zien.

Geen opmerkingen: