13 oktober - Claudius vergiftigd (54)

Niet op 54-jarige leeftijd maar in het jaar 54 toen hij 64 jaar oud was. Zijn (4e) vrouw wilde haar eigen zoon als troonopvolger en om te voorkomen dat toch Claudius' zoon uit een vorig huwelijk keizer zou worden heeft ze hem helpen vergiftigen. Claudius was niet de allerschoonste (waterhoofd, één been 10 cm korter dan de andere, voortdurend kwijlend en een spraakgebrek) waardoor het nog al een tijd duurde voor men deze "idioot" tot keizer kroonde. Hij was echter zeer belezen en schreef ook enkele boeken (o.a. woordenboek Etruskisch en de geschiedenis van de Etrusken, beide niet bewaard gebleven). Zijn regeringsperiode is vooral bekend door enorme bouwkundige en organisatorische activiteiten (een haven, verschillende aquaducten, maar ook werden er diverse opstanden onderdrukt).

Een zonnige nazomerdag. Er ligt genoeg werk te wachten. Vanavond bij Anita kralen uitgezocht. Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, eerst maar eens alles organiseren (x-jarenplan?).
André wil een baan. Niet volledig, zo'n 20 uur per week. Makkelijk te vinden? Vergeet het maar! Uitzendbureaus vinden 40 uur héél gewoon. Tijdelijk? Wasda? En de regering wil zo graag dat men blijft werken. Ik vind het normaal dat je vanaf een bepaalde leeftijd niet meer voltijds wilt werken. Nu de werkgevers nog...

Geen opmerkingen: