Verzameldag - verzamelblog

In Schagen komen verzamelaars hun verzamelingen aanvullen (als je er delen van zou verkopen ben je volgens mij geen verzamelaar meer). Tijdens de korte vakantie heb ik de verzameling theepotten weer met één weten uit te breiden!

Zondag reden we naar Letterkenny. Door alle nieuwe wegen is de tocht een beetje saai geworden, je wordt gewoon uit alle dorpen weggehouden. Vlak voor Moneghan sla ik af naar een Wildlife Park. Wauw, dat was wel wild! Welgeteld één roodborstje op het hoofd van een -stenen- uil. Het park was gesloten. Ach, het was een leuk kronkelweggetje.

Dan maar pauzeren bij het Ulster American Folk Park. Binnen hebben ze een leuke tentoonstelling ingericht. Buiten zijn oude huisjes opgekocht, afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Alleen moesten ze wel voldoen aan de eisen van deze tijd (waarom?) en kregen ze dus cement tussen de stenen en echte ramen en een heuse deur. De turfvuurtjes zijn zeer welkom. Het miezert een beetje en dan is wat warmte (en zeker lekker ruikende warmte) nooit weg. Al gauw gaat het miezeren echter over in fikse plensbuien. Als je snel loopt vang je minder druppels!
We missen de afslag bij Strabane (tja, als je kletst rijd je wel eens verkeerd) en gaan door Derry naar Letterkenny, een kleine omweg maar en Derry is gewoon ook mooi.
F heeft heerlijk eten klaar en we vallen dan ook graag aan. Als afsluiting de hottub. Het is nog lekker warm buiten en dan is zo'n extra warm bubbelbad toch wel super na zo'n reis. Maar ook zeer slaapverwekkend (al zal de wijn ook wel deels hebben meegespeeld). Nope, deze foto wordt niet gepubliceerd, krijg ik ruzie met F en ik wil nog vaker in haar hottub ;-)
Maandag rijden we de Caustal Way via Coleraine naar de Giant's Causeway. Op het web hebben we een Model Shop ontdekt, alleen heeft deze slechts één trein op voorraad en die is nou ook nog net niet wat A zocht. Maar het is een vrolijk dorpje, lekker veel bloemen, grote hanging baskets en even geen regen. Dus lopen we nog een stukje verder en zien in een zijstraatje nog een hobbyshop. Hier zijn dan wel wat meer treinen in de aanbieding maar ook niet wat A zoekt. Naast deze hobbyshop zit een antiekzaak. Weinig kitsch, veel leuke dingen. Nét als we de winkel uit willen lopen spot ik de theepot...
Bij de Giant's Causeway aangekomen is het tussen de buien door af en toe een beetje droog. De parkeerplaats is overvol (en absurd duur) dus gaan we eerst nog een stukje verder tot de haven enkele mijlen verderop. Eerst maar eens die meegebrachte tesco-salade nuttigen en genieten van dit uitzicht.

Op de terugweg kun je iets makkelijker afslaan naar een andere parkeerplaats, die voor patrons van een restaurant. Daar is het ook niet zo druk. En na een lunch hoort een lekker toetje. Die strawberry pavlova is tegen alle regels in, maar toch wel zo ongelooflijk lekker! We lopen naar het beginpunt en realiseren ons dan dat we maar beter de bus naar beneden kunnen nemen want de regen komt echt af en toe met bakken tegelijk naar beneden. Maar tussen die buien door is het nog steeds droog... We hebben gewoon puur geluk. Ik loop droog te genieten van dit wonder. Hier voel je je pas echt klein. Er zijn mensen die beweren dat de Giant's Causeway is ontstaan door een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. Dat slaat natuurlijk nergens op. Iedere rechtgeaarde Ier weet dat Fionn mac Cumhail verantwoordelijk is voor dit basaltpad.


Terug bij F&P geniet ik nog maar eens van/in de hottub. De volgende morgen wisselen we eerst nog flink wat muziek uit en dan moeten we helaas al weer de terugreis aanvaarden. Die Fiat 500 rijdt eigenlijk best lekker. We lunchen ergens onderweg (geen idee waar we zijn) en ontdekken dat die Noord-Ieren toch wel overal een slaatje uit willen slaan.

Woensdag vlieg ik weer terug, Nederland is redelijk warm. Maar ook hier valt regen. Op donderdag valt er zoveel regen dat ik op bepaalde plaatsen in de bijkeuken maar weer wat dweilen neerleg. Oei, dat gat in de auto zit er ook nog... dat zie ik morgen wel weer.

Geen opmerkingen: