Regen, maar ook zon!

Het regent, eindelijk klopt het voorspelde weerbericht. Enige nadeel van dit feit is dat we niet met het bootje naar de Blue Grotto kunnen varen. Sterker nog, ze varen gewoon niet uit en dus lopen enkele die-hards een stuk van het pad. Het stormt ook nog "een beetje", we waaien bijna weg :) maar het uitzicht is prachtig! Daar heb ik wel een natte trui voor over.


De tempels van Ħaġar Qin en Mnajdra staan onder grote tenten die de erosie zouden moeten tegengaan. In het bijbehorende museum staan nog enkele originele stukken. Vooral de tempel van Ħaġar Qin is eigenlijk voor een groot deel herbouwd zoals het eruit gezien zou moeten hebben. De tempel van Mnajdra staat 500 meter verderop, je moet er een redelijk steil pad voor aflopen. Er staat een flinke wind maar het is wel een erg mooie wandeling! Ook al was het niet de bedoeling dat we die tocht maakten... De bus wacht op ons, oeps!



In Marsaxlokk zouden er wellicht kraampjes met toeristische prullaria staan (het waait te hard? Het regende flink in de morgen?). Het vissersdorpje laat wel mooi beschilderde boten zien, en de onderbroeken van mevrouw pastoor. De zon is doorgebroken, de wind blijft goed waaien.


De lunch wordt gebruikt in Marsascala. Vooraf een cocktail van zeevruchten. Niet in één glas of schaaltje.... verschillende schaaltjes octopus en andere inktvissen, neem zoveel je wilt, heerlijke mosselen, garnalen en het geheel werd afgemaakt met pasta en kokkels. Eigenlijk heb je dan al lang genoeg maar het hoofdgerecht is dan nog niet geweest. Zeebaars en tarbot. En dan weten ze ook nog een nagerecht te serveren.... Gelukkig mag je ook alleen een espresso drinken.

Enkele uren rust in het hotel (tenslotte is het een bejaardentrip, dat mogen we niet vergeten!) en dan zonder diner (help! ik wil ook niks meer....) naar de cantates van Bach luisteren....



Overigens bestond de mogelijkheid om de reis alsnog om te boeken. We zouden dan vrijdagmiddag terugvliegen. Die avond volgden wij het programma toch niet en om nou gezellig op zaterdagmorgen 5 uur op te staan.... Volgens de plaatselijke agent zou het ongeveer 100 euro kosten. Maar hij mocht het niet regelen, het moest per se via Musico Reizen. En toen waren de omboekingskosten ineens 241 euro per persoon.... Daar kunnen we hier een week van leven! Dus vertrekken we toch gewoon zoals afgesproken op zaterdagmorgen.

Geen opmerkingen: