Een kathedraal op zaterdag

Om 10 uur zouden we een rondleiding door Valletta krijgen door een plaatselijke gids. En als je dan om kwart voor 10 pas aan het ontbijt verschijnt... wordt het dooreten. Dat gaan we morgen anders doen.

De plaatselijke gids woont hier al 23 jaar en probeert over het geruis van de auto's haarzelf verstaanbaar te maken. Er komt behoorlijk wat verkeer langs! Het hotel staat in een voorstad van Valletta, op 10 minuten loopafstand van de "grote stad", die ongeveer één vierkante kilometer beslaat. Ridderverhalen en overwinningen door Maltezers op Ottomanen en andere lieden. En dan het "hoogtepunt": een bezoek aan de kathedraal St. John's Co. Waar die co voor staat kom ik niet achter, wel dat het eigenijk co-kathedraal heet. Behalve veel goud ook enkele doeken van Caravaggio, onder andere het doek waarop St. John onthoofd wordt. Weinig bloed, vooral veel fantasie nodig. In de kathedraal mag de gids alleen héél zachtjes praten.... en dus krijgt iedereen een soort hoorapparaatje mee. Je mag vast ook niet keihard in lachen uitbarsten maar wat is dat toch een prachtgezicht! De gids praat in een microfoontje en zelfs de mensen die op een normale afstand van haar staan luisteren via het hoorapparaatje.... Zo gauw ik foto's kan uploaden komt deze erbij.
Boven in de kathedraal was nog een museum, fotograferen verboden. Dus kan ik nu makkelijk doortypen. Het was maar goed dat A er niet bij was (die verbleef elders in de kathedraal) want anders had ik vast op m'n donder gekregen.... Foto volgt dus!

Van al die pracht en praal krijg je honger en het is wel echt heerlijk om op een terras te kunnen eten midden in januari :) Deze lunch zorgde er wel voor dat we het paleis niet van binnen bekeken hebben maar in plaats daarvan hebben we wel heerlijk door de straten en straatjes gedwaald.

De avond werd besloten met een voortreffelijke tapas-maaltijd bij Legligin, bestel je drinken, zij bepalen wel wat je te eten krijgt. Top! Zelfs als iedereen al uitgegeten is kun je nog rustig doorgaan, die konijn op 't eind was echt lekker :)
En na de wandeling terug een afzakkertje in het hotel met een mocktail Ellesmere Park: pineapple juice, strawberry syrup, passion fruit syrup en soda water.

Links legt de gids uit wat er te zien is en omdat ze niet hard mag praten gebruikt iedereen het hoorapparaatje...


Dit mag niet gefotografeerd worden! Zouden ze bang zijn dat we het na willen maken?


Mooie straten en galerijen! Jammer alleen dat alle winkels gesloten zijn op zaterdagmiddag.



Na een heerlijke wandeling moeten we toch wel concluderen dat er volop gebouwd werd en wordt. Wat een uitzicht vanaf de stadsmuur!


Geen opmerkingen: