5 februari - Dan liever de lucht in!

Jan van Speijk strandt in 1831 tijdens een grenspatrouille op de oevers van de Schelde. Een woedende Vlaamse menigte wil op zijn schip springen. Hij steekt de lont in het kruitvat en zegt: "Dan liever de lucht in." Het hele boeltje ontploft. Een paar schepelingen waren van boord gesprongen. Alle overige opvarenden gaan dood. Noord Nederland is meteen superenthousiast. België en Nederland zijn uit elkaar gereten en de actie van Van Speijk wordt gezien als een symbool van onze zelfstandigheid. Hij wordt met grote pracht en praal in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bijgezet en er wordt een gedenksteen opgericht. Koning Willem I besluit meteen dat er voortaan altijd een schip bij de Koninklijke Marine zal varen dat Van Speijk heet.

Een insprirerende vergadering over het extranet wordt gevolgd door saaie boekhouding. 's Middags ga ik even bij H op bezoek. Na het bezoekuur wordt hij gecatheteriseerd en hopen ze te ontdekken wat er nu eigenlijk mis is. Ik duim dat het geen bypass-operatie hoeft te worden!
Vanavond hebben ML en ik in Beursplein 5 gegeten. Ik was even vergeten dat je geen scampies moest bestellen. Verder was het wel lekker.

Geen opmerkingen: