zon!!

In een motregen lopen we naar het station. Zo gauw we in de trein zitten merken we toch niks meer van het weer. Nou ja, alleen tijdens het overstappen dan. Het is bar koud in Breda! En de omgeving van vliegveld Eindhoven is nog steeds niet opgeknapt. Daar is het dus ook bar koud. Half 7 vertrekt het vliegtuig naar Barcelona. De weersverwachtingen? Geen idee.... houden we ons eigenlijk ook niet mee bezig. Dat het niet zo warm zal zijn als in Mexico hebben we wel ingecalculeerd. Dikke vesten mee. En dan landen we ruim anderhalf uur later. Het is nog steeds 14 graden. We zoeken de trein op richting Passeig de Gràcia. Van daaruit verder met de metro naar Liceu. Ik nader bekend terrein. Volgens de map is het hotel dichtbij.... goed, bijna een uur lopen dus. We zitten zowat bij de haven. Vanuit het raam kijken we recht in Estació de França. Ehm... wat? we hadden dus bijna rechtstreeks hier naartoe kunnen rijden...

De volgende morgen schijnt de zon. En niet zo'n klein beetje maar volop. Eerst gaan we het station bekijken.


Onderweg naar de haven en het strand komen we het postkantoor tegen. Niet alleen van buiten een mooi gebouw!


Het is echt prachtig weer, beter kun je niet wensen!! Niet te warm, maar beslist niet te koud :)) Columbus wijst ons de weg.


Zonder jas buiten kunnen genieten van de zon...


Het is dat we niet op strandkleding gerekend hadden anders zaten we er ook vast zo bij:


Na een lange wandeling (gelukkig staan hier veel bankjes langs de route waar je de zon even kunt koesteren) gaan we lunchen in een lokaal restaurant. We krijgen eerst de Engelse kaart toe gespeeld maar weten al gauw te overtuigen dat we toch echt gewoon normaal willen eten en geen sausages met chips. Lekkere salades hier.

's Middags kopen we een 10-rittenkaart en gaan ermee als eerste naar Passeig de Gràcia. Even genieten van Gaudi. Natuurlijk lopen we eigenlijk veel te veel maar het is echt allemaal de moeite waard. Aan het eind van de middag bezoeken we de Fundació Antoni Tàpies. Ik weet nu dat ik puur kunst in huis heb. Geen twijfel mogelijk. Het kan zo in een museum. Ik weet alleen niet of het dan ook ooit in de wasmachine of onder het strijkijzer terecht komt.


Tapas! Dat is het plan, een "stokjesbar". Chips, nee, geen chips.... maar ik kan nu dus geen enkele tapasbar ontdekken! We lopen ons suf, door prachtige steegjes. Doet me denken aan de vorige keer.... maar we willen toch echt tapas. Uiteindelijk zitten we eigenlijk wel erg dicht bij het hotel en besluiten we dan maar dichterbij de slaapplaats iets eetbaars te zoeken (we zijn gewoon bekaf). En dan komen we vlakbij het hotel een enorm gezellige lekkere tapasbar tegen. Yummie!!!
Als je de weg maar weet...

Barcelona is kleurrijk!


Geen opmerkingen: