park

quote internet: Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en zeer populair onder de bewoners. Het dateert uit 1888 en herbergt een monumentale waterval, een vijver en een romantische tuin in Engelse stijl. Op het terrein bevinden zich ook verscheidene musea en de dierentuin van Barcelona.

Helaas waren de musea gesloten. Hopelijk gaan ze in de (nabije) toekomst die gebouwen nog wel openstellen voor publiek want wat zijn ze mooi! De zoo hebben we niet bezocht, dat geloofden we wel in deze week. Het park wat hierboven beschreven is ligt op een steenworp van het hotel (yep, ik kan goed gooien ;-) het is echt maar ongeveer 100 meter.

Eerst nog maar eens een foto van de markt zoals deze eind 19e eeuw gebouwd was en -gelukkig- nu gerestaureerd wordt. Dit zal vast wel klaar zijn als we nog eens gaan (en dat we nog eens gaan staat echt wel vast...). Er wordt dagelijks (ook op zondag!) druk aan gewerkt dus dat moet lukken. Ben nu al benieuwd naar de geuren die de markt zal gaan voortbrengen. Hij ligt niet in het park, maar wel op korte afstand.


Het is nog steeds prachtig weer. We hebben zelfs al buiten ontbeten! (ok, wij ontbijten rond 10 uur ;-) Het park hebben we tot de laatste dag bewaard. Al moet ik eerlijk toegeven dat we er gisteren ook al even doorheen gelopen zijn op weg naar de Arco de Triunfo. En dan zie je pas hoeveel schoonheid zo dichtbij is. En hoe jammer het is dat de musea echt gesloten zijn. Hoewel het museum voor geologie weer geopend zal worden bij een volgende expositie. Al deze gebouwen hebben "iets". Zelfs het parlement, zelfs de fontein met die vreselijke gouden paarden bovenop.

Sinaasappelen eind februari, zomaar voor de pluk (of de val)


Het indrukwekkendste gebouw in het park, het kasteel van de 3 draken, jammer genoeg dus definitief gesloten voor publiek.


Zomaar een deel van een zuil.


En dan dus die "prachtige" fontein. Of, zoals een docent ons vertelde, ach, het is maar een fontein. Overigens zijn we niet naar de achterkant ervan gelopen. Daar bleken de eerste werken van Gaudí als leerling aangebracht te zijn, maar dat las ik pas bij thuiskomst in een boek.


Er is altijd wel wat te doen in het park. Deze morgen werden schoolkinderen vermaakt door een harlekino, in het kader van carnaval. Hij kreeg ze allemaal goed mee!


Tenslotte nog een afbeelding van de kerk in het park (kan die kerk ook niks aan doen, het is wel een mooi gebouw).


We moeten echt terug... maar deze bomen zijn nog zo mooi!


En om aan te geven hoe bruisend Barcelona is... (en dit is dan echt de laatste foto!!)


Dank, we hebben genoten!!!!

Geen opmerkingen: