Special (voor P)

Eerst de beelden afwerken! Het is prachtig weer. Tegen de middag staan ze er dan ook weer fris bij.


En dan stappen we op de fiets, op naar de estuary! Beaverstown estuary omsluit de plaatsen Donabate, Kilcrea en Malahide. Het is vloed. Eigenlijk heb ik liever eb voor het maken van foto's maar dit heeft ook wel weer wat. De afstand van ons tot het begin van de estuary is net anderhalve kilometer. Eerst rijden we westwaarts langs de golfvelden.


Je kunt niet verder fietsen (ook niet lopen) dus gaan we weer terug en dan volgen we de hele Donabate-kant. Aan het einde van de weg fietsen we verder naar Newbridge House Park. A had het wildlife park nog nooit gezien dus dat stond ook op het programma. Het is zo erg dat ik er niet eens een foto van gemaakt heb... 2 herten in een omheinde ruimte. Er zijn er wel een paar meer maar die lieten zich niet zien.

Met een omweg komen we weer op Hearse road. Even oversteken naar Kilcrea. Een smal pad, gelukkig dit keer geen gemotoriseerd verkeer. Het is heel erg rustig aan deze kant (geen wonder, er wonen 6 gezinnen in Kilcrea, het "strand" is 50 meter en verder is er niks). Nu kun je terugfietsen door het dorp maar natuurlijk kun je ook weer gewoon langs de estuary gaan. Dus doen we dat laatste. Na ongeveer 15 kilometer afgelegd te hebben zijn we weer thuis.



Malahide zie je gewoon aan de andere kant liggen, niet bepaald een afstand om te gaan fietsen. Bovendien moet je dan de hele Hearse Road volgen (geen fietspad en ze rijden als gekken!), een stukje rotonde (wil je niet meemaken op de fiets) en dan nog een stuk langs de N1 fietsen. Niet aan te raden. We gaan wel eens naar dat deel van de estuary (daar lopen/zwemmen ook de zwanen) maar dan altijd met de auto.

Geen opmerkingen: