Spirit of Folk 2012

Het is prachtig weer, koud maar droog. Op kou kun je je kleden, dus gaan we goed ingepakt op weg. Omdat we van kleine wegen houden (overdag) vermijden we de snelweg en volgen de oude weg via Trim en Bective Abbey naar Dunderry Park waar een festival de gemoederen al enkele dagen bezig houdt. Nu was het nooit ons plan om 3 dagen te gaan feesten (volgens mij kunnen de botten daar ook niet meer tegen) maar deze dag willen we toch zeker meemaken. Er staan enkele puike bands op het programma! En de enige manier om hiervan na te genieten is door enkele video's op te nemen in deze blog.


2 dames die met alle mogelijke middelen muziek weten te maken noemen zich Twin Headed Wolf. Het beluisteren waard! Een cd is in de maak (dat kan dus nog wel even duren) maar op youtube zijn ze wel te vinden. En op Balcony TV, en die moet ook meer bekendheid krijgen.



En dan uiteraard Ross Breen met de band The Kanootzens, de hoofdreden waarom we de kaarten gekocht hebben. When I met the Devil is en blijft een prachtnummer!



Tir Na nÓg is bijna een legende zelf. Er is alleen helaas nauwelijks recent materiaal te vinden. Dus dan maar eentje waarin ze Tir Na nÓg, het land van de eeuwigdurende jeugd, bezingen.



En Bunoscionn is wat ons betreft de uitsmijter. Ik heb geen voeten meer over, hartstikke bevroren voelen ze aan. Maar het was genieten, zoals het hele festival.



Uiteraard hebben we heel wat foto's gemaakt, véél te veel om hier op te nemen en wat mij betreft mag iedereen meegenieten van onze keuze van de dag. Het zijn er "maar" 144. Echt niet allemaal goed, maar er zitten best leuke plaatjes tussen.

2 opmerkingen:

Annemarie zei

Wat gaaf joh! Zitten echt leuke bandjes bij. En uiteraard Ross Breen, die ik dankzij jou regelmatig beluister. Heerlijke muziek!

teadrip zei

Dank je wel Annemarie! Ross will be delighted to read this :)