Drenthe

Stiekem kijk ik dan toch wel naar nieuwe woonplekken... Friesland wordt het niet. Drenthe dan misschien? In de steden wil ik echt niet meer wonen, maar die kleine dorpjes? Lhee... Hoogersmilde... de natuur is er prachtig!

We overnachten in een Bed & Breakfast in Hijken, in de kroeg om de hoek drinken we even wat. Of we ook wilden eten...? Want dan moesten we ergens anders gaan zitten want even later zouden de klaverjassers komen. Top!


Wat heerlijk dat je nog zoveel vertrouwen in de mens kunt hebben:


De volgende dag lopen we naar de schaapskooi op het Hijkerveld. Wat is het hier heerlijk stil! Met een fiets zouden we zelfs de hele dag wel kunnen doorbrengen hier.


Maar we hebben echt maar één dag en aan het eind van de dag moeten we weer in Nijmegen aankomen. Dus vertrekken we richting Dwingeloo. Even een stukje jeugdsentiment ophalen bij de radiotelescoop. Hier blijkt maar weer eens dat het geheugen met betrekking tot grootte rare sprongen kan maken.

Er is ook een ander stukje Drenthe dat ik graag terug wilde zien: Muggenbeet. Het einde van een heerlijke dag besluiten we aan het water (zonder lastig gevallen te worden door muggen!) met een lekkere maaltijd.


Geen opmerkingen: