Run

Gisteren vond niet alleen de CastletownHouse Market & Craft fair plaats maar ook de jaarlijkse Liz McDonnell Run. Gezellige mensen die 5 kilometer voor het goede doel lopen, rennen of joggen. Het was de hele dag prachtig weer, dat geeft natuurlijk ook iedereen goede zin. De Dublin Fire Brigade liet de doedelzakken ook flink klinken, je hoort ze van ver aankomen. Ik ben vergeten te vragen of zij ook die 5 kilometer meegelopen hebben.

Na afloop van de dag ziet "mijn" stal er weer uit zoals een stal eruit "hoort" te zien.


Vrijdagavond zijn we de stad ingetrokken. We gaan niet zo vaak naar Dublin, als ik er één keer per jaar kom is het veel. Het is er wel altijd gezellig, vrolijk, druk, energiek. Dit keer gingen we naar Bewley's Cafe Theatre om een optreden van Stephen James Smith (een dyslectische poëet) en Enda Reilly (singer/songwriter) bij te wonen. Ze kregen versterking van Aidan Murphy. Als je ooit wilt genieten van de combinatie woord en muziek moet je echt een voorstelling van Smith&Reilly bijwonen!




En als je toch in de stad bent... moet je echt eten bij Cornucopia. Een uitstekende vegetarische maaltijd met 2 salades tegen een zeer betaalbare prijs. Een waar genot! We kwamen hier al toen het nog een klein restaurantje was, alleen het eerste deel waar je nu je eten bestelt was geopend. Nu is er een tweede ruim lokaal bij én een bovenverdieping. Tip nodig? Ga boven genieten!


De kool en sla van de markt waren zo goed bevallen dat we zaterdag maar weer teruggegaan zijn. Er is weinig keuze maar wát er aangeboden wordt is dan ook wel weer topklasse. Dit keer hebben we een kool gegeten die bijna net zo hard slonk als spinazie maar wel veel beter smaakte. Er was ook een stal waar appelsap geperst werd. Niet om te verkopen, je kreeg gratis een glas, maar om te laten zien hoe de pers werkt. De pers kan ingezet worden bij je thuis als je enorm veel appels te verwerken hebt. Sympathiek!