Gerard Adriaan Heineken, 22 jaar oud, koopt voor 48.000 gulden bierbrouwerij De Hooiberg aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Hij gaat op een totaal nieuwe manier ondergistend pilsener bier produceren. Het hele proces van brouwen, bottelen en opslag staan onder voortdurende controle van een laboratorium onder leiding van dr. Elion, leerling van Louis Pasteur. Als Gerard Heineken 30 jaar later sterft bedraagt de productie al 200.000 hectoliter waarvan ongeveer 1/5 deel naar het buitenland (vooral Frankrijk) wordt geëxporteerd.
Weliswaar kan ik nauwelijks m'n bed uitkomen, toch is het een leuke dag. De achterstand is al bijna weer ingelopen. Heerlijk als iemand allerlei klusjes voor je wil opknappen! We lunchen heerlijk in The Kettle (nogmaals dankjewel Patricia!!). En bij terugkomst blijkt er een supergroot krentenbrood op mijn bureau te liggen mét roomboter en broodmes. Hij is al aangesneden... Vraag me niet hoe hij smaakt, de collega's weten het antwoord (lekker! zeiden ze).
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten