Jean-Antoine Jacques vraagt octrooi voor reep chocolade
In 1936 om precies te zijn. De Azteken dronken xocoatl, chocolademelk in oervorm. In 1585 werd chocolade voor het eerst op commerciële schaal van Veracruz naar Sevilla vervoerd. De Spanjaarden ontdekten dat ze chocoladekoekjes konden bakken door suiker aan de cacaopasta toe te voegen. In 1813 begon Blooker met de productie van cacao en chocolade in Nederland. De Quakers maakten de eerste eetbare chocolade. Joseph Fry mengde in 1847 cacaopoeder met cacaoboter en suiker en vormde dit tot een reep. Cadbury volgde 2 jaar later. De chocoladefabriek Jacques werd in 1896 door Jean-Antoine Jacques in Verviers opgericht met als doel chocolade, snoep en peperkoek te produceren. Dus hoewel er wel degelijk al eerder repen gemaakt waren is de officiële eerste reep pas op 8 februari 1936 geboren in deze Belgische fabriek.
De zon is minder actief, vandaag heeft hij helemaal geen zin geloof ik. Het is bitter koud! Niks opwarming der aarde door 's mensens toedoen, de zon heeft er gewoon even tabak van. En omdat wij het toevallig nog niet zelf zo hebben meegemaakt wil dat nog niet zeggen dat het niet eerder is voorgekomen. Schijnt een normaal natuurverschijnsel te zijn. Anders zouden we nu nog in de ijstijd leven...
En dan ook nog een update van de badkamer ;-)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten