In Delft wordt de 'Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel' opgericht. Later wordt deze academie omgedoopt tot TU Delft.
Zou ik dan maandag toch iets teveel hooi op m'n vork genomen hebben? Weer zo'n doorwaakte nacht. Maar er ligt nog een pak werk te wachten dus zal ik me toch maar even vermannen. Om een uur of 4 ga ik naar huis om een noten-groente-taart te maken. Succesvol? Hij was wél lekker! Recept vanaf het begin?
1. Vloek keihard alles bij elkaar omdat het hakgereedschap niet compleet is.
2. Zoek in alle laden naar het hakdeel en vergeet daarbij één la.
3. Kijk nogmaals in alle lades en krijs ondertussen stevig door.
4. Probeer de noten op een andere manier te hakken.
5. Besluit meteen een nieuwe hakmolen te kopen.
6. Trek je jas aan maar besluit dat het te koud is om nog eens naar buiten te gaan.
7. Kijk in die éne la die je vergeten was en vind daar (natuurlijk) het bewuste deel...
8. Hak eindelijk die noten fijn.
9. Snijd bleekselderij, wortel, tomaat, paprika, boon en champignon in stukjes.
10. Doe alles bij de noten in een mengkom en roer er wat scherpe kerrie doorheen.
11. Roer er ook wat havermout en paneermeel doorheen,
12. Roer er wat groentebouillon doorheen.
13. Kom tot de ontdekking dat de eieren op zijn... gelukkig is A ondertussen thuis gekomen en gaat heel lief bij Appie eieren halen (dit is niet toevallig nr. 13 in de rij).
14. Roer er 2 geklopte eieren doorheen.
15. Doe het geheel in een ingevette bakvorm en verwarm de oven voor op 200C.
16. 40 minuten in de oven, bedekt met alufolie.
17. Verwijder de alufolie en strooi sesamstraat over het mengsel.
18, Het geheel zonder alufolie nog 15 minuten in de oven.
19, Smullen maar! Eventueel met zilvervliesrijst en kerriesaus. Maar daar had ik geen zin meer in om klaar te maken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten