
Worteltjes-bananentaart is ook echt lekker. En de kids vinden het zalig om met hun handen het deeg te mogen kneden. Ingrediënten: 75 g zelfrijzend bakmeel, 185 g gewoon meel, 1 tl baking soda, 1 tl kaneel en 1 tl koekkruiden, 200 g vloeibare honing, 2 kop (=ongeveer 3) fijngeraspte winterwortel, 1 kop (=ook ongeveer 3) fijngeprakte banaan, 90 g fijngehakte walnoten, 3 eieren licht geklopt en 250 ml olie (ik gebruik dieetolie). Eerst alle het droge spul door elkaar roeren (opvallend dat hiervoor meestal een lepel wordt gebruikt). Dan alle vloeibare ingrediënten erbij en kneden maar! Het ziet er niet uit (algemeen oordeel) maar als het 1 uur en 1 kwartier in een voorverwarmde gematigde oven (160C) heeft gestaan is het smullen!
Een supergezellige dag wordt afgesloten met een heerlijke spaghetti. En dan toch maar netjes over de E34 terug huiswaarts. Niamh Parsons zingt af en toe vrolijk en soms melancholiek. Maar houdt me wel op de weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten